Installatiebedrijf Spruijt

Bioverwarming

Wat houdt bioverwarming in?
Houtvergassingsketels werken op de biologische brandstof hout. Maar Installatiebedrijf Spruijt regelt voor u meer dan een klein houtkacheltje om de huiskamer warm te stoken. Kijk voor een indruk van de soorten kachels die wij installeren (stukhouthaarden, pelletkachels, houtsnipperkachels) op de site van Bio Energie Nederland. Wij plaatsen onder andere de volgende merken: HDG en Endress.
Bioverwarming is een volwaardige, energiezuinige en efficiënte manier om uw complete huis te verwarmen. De warmte wordt over het algemeen gewonnen uit houtpellets. Dit samengeperste houtafval voegt na verbranding geen extra CO-2 toe aan de atmosfeer en is dus ook nog eens zeer milieuvriendelijk. Pelletkachels zijn zowel te gebruiken in één ruimte alsook voor centrale verwarming. Installatiebedrijf Spruijt kan u adviseren wanneer u overweegt een dergelijk systeem aan te schaffen en natuurlijk installeren wij het systeem ook graag bij u thuis.

Voordelen van bioverwarming
Een milieuvriendelijke, want CO2-neutrale manier van verwarmen.

Pelletkachels zijn efficiënter dan houtkachels omdat hout in pellets is samengeperst onder hoge druk.

De aanschaf van een ketel is duurder dan bij een traditionele CV-ketel. Maar indien u veel stookt (bijvoorbeeld omdat u een grote woning heeft) verdient u dit verschil snel terug omdat de materiaalkosten van de pellets laag zijn.