Installatiebedrijf Spruijt

 

Centrale verwarming

Wat houdt centrale verwarming in?
Uw hele huis comfortabel warm vanuit één centraal punt. Bij centrale verwarming wordt over het algemeen gebruik gemaakt van een op gas gestookte ketel. Deze ketel heeft over het algemeen meerdere functies en voorziet u vaak ook van warm water. In de ketel wordt water verhit dat door een buizenstelsel naar radiatoren wordt verplaatst. Deze verwarmen de vertrekken waarin ze zijn geplaatst. Installatiebedrijf Spruijt kan een compleet systeem voor u plaatsen.

Voordelen van centrale verwarming
Het plaatsen van een afzonderlijke warmtebron in elke woonruimte van uw huis is een erg inefficiënte manier van stoken. Door de verwarming te centraliseren zorgt u dat uw huis warmer is, maar tevens bespaart u dus kosten.

Ketels
Wij werken het liefst met kwaliteitsmateriaal van Nefit. Zij hebben snelle, stille, energiezuinige en betrouwbare ketels. Gewone HR-ketels regelen de temperatuur op basis van de watertemperatuur. Maar wat u zelf voelt is niet de watertemperatuur, maar de temperatuur in de ruimte. Nefit heeft een regelmethode ontwikkeld die uitgaat van wat u voelt. Het verschil tussen de door u gewenste en de werkelijke temperatuur is daardoor minimaal. Bovendien verbruikt u bij deze verwarmingsmethode minder gas.

Naast Nefitketels kunnen wij echter, indien gewenst, uiteraard ook ketels van andere merken installeren zoals bijvoorbeeld Atag, Bosch, Intergas, Remeha en Vaillant.