Installatiebedrijf Spruijt

Vloerverwarming

Wat houdt vloerverwarming in?
De naam vloerverwarming spreekt voor zich: verwarming vanuit de vloer. U kunt vloerverwarming gebruiken als bijverwarming zodat u nooit koude voeten heeft. Maar wist u dat u vloerverwarming ook als hoofdverwarming kunt gebruiken? Doordat het hierbij gaat om stralingsverwarming over een groot oppervlak, worden de ruimtes in uw huis ook zeer efficiënt en gelijkmatig verwarmd. Installatiebedrijf Spruijt kan de mogelijkheden voor vloerverwarming bij u thuis nagaan en uiteraard kunnen wij ook volledige vloerverwarmingssystemen installeren. Na installatie van een volledig systeem zorgen wij tevens voor een goede afwerking van uw vloer.

Voordelen van vloerverwarming
Vloerverwarming zorgt voor een aangename warmte doordat er een groter stralingsoppervlak is met een relatief lage temperatuur. Hierdoor blijft ook de luchttemperatuur lager.

Doordat een lagere luchttemperatuur al volstaat voor een comfortabel gevoel stookt u minder.

De verwarming vindt regelmatiger plaats.

Als u vloerverwarming gebruikt als hoofdverwarming heeft u een enorme ruimtewinst doordat er geen radiatoren nodig zijn.

Naast verwarmen kunt u, indien dit in uw systeem is ingebouwd, ook koelen met behulp van een koelmachine of warmtepomp, of met water uit de diepere ondergrond.